Terminen är igång!

Nu har höstterminen startat igång med både gamla och nya medlemmar som har svettats på mattan! Vi ser fram emot en spännande och rolig höst med mycket och rolig jujutsu.

Våra träningstider för barn och ungdomar är i stort sett oförändrade;

tisdagar kl 17:30-18:30 barn, kl 18:30-19:30 ungdomar

söndagar kl 10:00 – 11:00 barn, kl 11:00-12:00 ungdomar (ny sluttid)

För vuxna är det samma tider vardagar;

Tisdagar kl 19:30 – 21:00

Torsdagar kl 18:00 – 19:30

På söndagar kommer den ordinarie träningen utgå och ersättas av träning  stilen Goshin Jutsu under ledning av Per Lindmark, 8 dan, kl 12:00 – 13:30. Denna träning är öppen för alla vuxna medlemmar i klubben och vi hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt och testar denna form av jujutsu.

Under vecka 44 är det höstlov och då är träningen inställd; ingen träning söndag 25 oktober, tisdag 27 oktober, torsdag 29 oktober samt söndag 1 november.

Avgifter

Glöm inte att betala in terminsavgiften, den är oförändrad från förra terminen och är 900 kr för barn 7-11 år, 1200 kr för ungdomar 12-16 år och 1400 kr för vuxna 17 år +. Syskon till fullt betalande barn och ungdomar betalar halv terminsavgift, barn och ungdomar till fullt betalande vuxna betalar halv terminsavgift.
Obs: De två går inte att kombinera.

Tänk på att vi inte är samma klubb som Solna Judoklubb, vårt plusgiro är 70 69 29-7

Nya medlemmar får alltid testa två träningar innan man behöver betala medlemsavgiften, senast i september månads slut ska alla medlemmar betala in avgiften.

Utrustning

När man vill fortsätta träna rekommenderas att införskaffa lite utrustning. För barn och ungdomar behövs en dräkt och det finns flera olika att välja mellan, eftersom det ingår en del markbrottning och kast i vår träning rekommenderas judodräkt som tål lite tuffare tag än t ex en karatedräkt. Ett prisvärt exempel är BudoNords Kodomo som finns på Budo Fitness, som har affärer i centrala Stockholm samt i Västberga. Där har även medlemmar i klubben 10 % rabatt vid uppvisande av Budo Fitness-kort vilka kan fås av instruktörerna. Tänk på att alltid köpa en dräkt som är minst 10 cm större i centilong mot vad man är lång pga de krymper i tvätt. För tränande med vitt upp till brunt bälte ska dräkten vara vit, svart dräkt får endast bäras av svartbälten.

För vuxna medlemmar behövs lite mer skydd; tandskydd, suspensoar, handskar och benskydd för att kunna träna sparring. Vi rekommenderar att man köper i första hand tandskydd och suspensoar av valfritt märke men att handskar och benskydd är godkända för tävling i jujutsu. Dessa finns ofta att köpa i set vilket är prisvärt. Är du osäker stäm av med någon instruktör.

 

Gradering

Terminen avslutas för barn- och ungdomsgrupperna med avslutning och gradering söndagen den 6 december, den ordinarie träningen är då inställd.

För att få gradera då krävs att man har en närvaro på minst 75% av träningstillfällena. Det betyder att man ska ha varit på minst xx st träningar under terminen, är du osäker så stäm av med din tränare inför graderingen.

För de barn- och ungdomar som inte hade tillräcklig närvaro för vårterminen så kommer det bli en uppsamlingsgradering den 22 september.

Läger

Vi planerar att eventuellt anordna ett 1-dags barn- /ungdomsläger i oktober, mer info om detta senare.

11-13 december anordnas det Julläger i Markaryd genom vår stilorganisation Gake Ryu Jujutsu, mer info om detta kommer.

Klubbmästerskap

Vi har under våren börjat träna på tävlingstekniker för att om intresse finns anordna egna klubbtävlingar och även åka på andra tävlingar. Under november planerar vi att anordna klubbmästerskap för barn och ungdomarna. De tävlingsregler som vi tränar efter är Svenska Jujutsufederationens reglemente, för barn är det i första hand markbrottning, ne-waza, som är aktuella. Reglerna inkl vuxenregler finns på http://jujutsufederationen.se/tavling/reglement/